5 Haziran 2013 Çarşamba

IMF Narkozundan Kurtulmak Mümkün mü?



Bu videonun altına bir de bu anektodu eklemek bazı şeyleri daha da anlamlandıracaktır diye düşündüm. 
Video'yu izlediğinizde Aytunç Altındal Romanya'nın Çavuşesku dönemindeki IMF ilişkisinden bahsediyor.

Bundan yıllar önce Refahyol hükümeti de IMF e borcu kapatmak üzere ABD ye gitmişti. O dönemdeki koalisyonda ekonomiden sorumlu iki kişiden biri ABD de görüşmede iken diğeri Türkiye'de kalmıştı. ABD'de ilgili birimlerle görüşme yapan kişi "biz borcumuzu ödemeye geldik" dediğinde IMF yetkilileri "hangi parayla" dediler. Yetkili, paranın hazır olduğunu söyleyince IMF deki ilgili "o para çoktan başka yere gitti bile öyle bir para yok, dolayısıyla borcunuzu ödeyemezsiniz" diye karşılık verdi. Bu durum karşısında şok olan ekonomiden sorumlu kişi Türkiye'deki mevkidaşını aradığında o daha uçakta ABD yolundayken operasyonun gerçekleştirildiğini teyit etti. 
Sonuç olarak ülkeleri borç sarmalıyla soyan bir para sisteminden önceki yazılarda detaylarıyla bahsetmiştik.Okumayanlar detayları öncelikle oradan okusunlar... Bu sistemin içinden çıkmak bir anlamda uyuşturucudan kurtulmak kadar zor. Ülkeleri bu yöntemle soyanlar bu oyunun bozulmasını istemiyorlar. Bozmaya çalışanların sonucunu da Aytunç Hoca güzel bir örnekle aktarmış. Türkiye olarak son dönemde IMF ile olan hikayeyi bu kapsamda birkez daha değerlendirin lütfen ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacaktır.

Anlayana!!! ve olaylardan ders almak üzere sadece gözünün gördüğüne inanana değil, beynini kullanana....





1 yorum:

  1. Bu yazının altına ülkenin ender yetiştirdiği insanlardan Aytunç Altındal'ın vefatının ardından minnet ve şükran duygularımızı iletmek isterim. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ülke çok değerli bilgilerin sahibi bir değerini yitirdi. Sahip olduğu bilgiler birilerini rahatsız ediyordu, hızlı ölümü de arkasında hep soru işaretleri bıraktı.

    YanıtlaSil

Yorumlar için adres burası...